Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredesfestival Just Peace

19-9-2019 Zaterdag 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Rondom deze dag vindt in Den Haag voor de zesde keer het Just Peace festival plaats. Gedurende zes dagen wordt er, verspreid over diverse locaties in de stad, een gevarieerd programma georganiseerd.

 

Waarbij alles draait om het thema Vrede en Recht. Het programma biedt een unieke combinatie van inhoud, sport en muziek, is veelal gratis toegankelijk en voor een brede doelgroep aantrekkelijk. Het festival wordt woensdag 18 september geopend met een inspirerende HagueTalks in het Humanity House. Highlights in het programma zijn o.a. de Internationale Open Dag, de Peace Night Run, festival Peace in the Park en het Just Peace concert met VanVelzen in de Kurzaal.

Voorzitter van de organiserende stichting The Hague UNited for Peace & Justice, Martin Wrsdrfer; "Den Haag is d Internationale stad van Vrede en Recht en met het Just Peace festival wordt dat extra onderstreept. Wij willen met een gevarieerd programma, mensen tijdens het festival zlf laten beleven hoe zij kunnen bijdragen aan een betere wereld".

Een selectie uit het Just Peace festivalprogramma:

The Hague Peace Night Run

Deze Night Run is een unieke belevingsloop en de ideale mix van sport, fun en spanning. Het circa 8,5 km lange parcours staat garant voor een sprookjesachtig spektakel van vuur, licht, mystiek en geluid, maar is verder zo donker als de nacht en wordt slechts op enkele plaatsen verlicht! Iedere deelnemer loopt daarom met een looplampje.
21 september |19:00 uur | Lange Voorhout, Den Haag.

Film in de tuin van het Vredespaleis; ISIS, Tomorrow. The Lost Souls of Mosul

Het is elk jaar n van de highlights van het Just Peace Festival: de openluchtfilm in de prachtige tuin van het Vredespaleis. Dit jaar de indringende documentaire 'ISIS, Tomorrow. The Lost Souls of Mosul'.
De film 'ISIS, Tomorrow. The Lost Souls of Mosul' toont de verwoestende impact van oorlog op een samenleving. Na elke oorlog is het n van de meest ingewikkelde, onoplosbare dilemma's voor een samenleving: hoe kunnen slachtoffers en daders weer met elkaar samenleven? En hoe moeten de duizenden daders gestraft worden?

Festival Peace in the Park

Op zondagmiddag 22 september vindt het Peace in the Park festival voor de 7e keer plaats. Kom naar de Paleistuin in Den Haag en ontmoet, beleef en proef vrede. Geniet van workshops, (dialoog) gesprekken, creativiteit, ontmoetingen, muziek en meditatie.
22 september | Aanvang 12:00 uur | Paleistuin, Den Haag

Internationale Open Dag

Den Haag is wereldwijd bekend als de internationale stad van Vrede en Recht. Dit komt mede door de vele internationale organisaties in de stad en het belangrijke werk dat zij verrichten om de wereld veiliger en beter te maken. Vanzelfsprekend gebeurt dat achter de schermen. Binnen de muren van de organisaties, zoals het International Strafhof, Eurojust, de OPCW en de hoven in het Vredespaleis. En dag per jaar staan we stil bij dit belangrijke werk en openen de organisaties hun deuren voor het publiek. Dit is tijdens de Haagse Internationale Open Dag, die dit jaar op zondag 22 september zal plaatsvinden.

Peace Sessions Festival

Op 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede. Daarom organiseert War Child het Peace Sessions Festival op het zuiderstrand bij paviljoen De Staat. Iedereen die het werk van War Child met kinderen in oorlog een warm hart toedraagt is hier vanaf 12 uur welkom.
21 september | Aanvang 12:00 uur | Strandpaviljoen De Staat

Het volledige programma is te vinden op: www.justpeacethehague.com

19-9-2019