Vredesduif met olijftak in snavel.

VredesMagazine 24-3 verschenen

26-6-2024 In juni verscheen het derde nummer van 2024 van VredesMagazine. VredesMagazine is een kwartaalblad over oorlog en vrede, over machtspolitiek en veiligheidsbeleid. En over alternatieven voor geweld en het opbouwen van een vredescultuur. VredesMagazine analyseert, stemt tot nadenken en schudt mensen wakker. U kunt VredesMagazine nu online lezen of downloaden. Een jaarabonnement kost € 12,-.

 

U kunt Vredesmagazine online lezen of downloaden. U kunt ook een gratis proefnummer aanvragen of een abonnement nemen voor € 12,- per jaar.

 

In dit nummer
In dit nummer een interview met de strategen van Extinction Rebellion. 'Wij kiezen ervoor burgerlijke ongehoorzame acties te voeren in het centrum van het dagelijks leven.' Wat kan de vredesbeweging hiervan leren?

 

Ook een artikel van Mark Akkerman van Stop Wapenhandel: 'Militaire lobby legt Nederland zijn wil op.' Bijna dagelijks zien we militaristische verhalen in de kranten en op de televisie. Verhalen over ontwapening en diplomatie zijn niet welkom.

 

Willem de Haan las het boek De wereld van gisteren van Stefan Zweig uit 1942 opnieuw. 'Als er één les te trekken is uit Zweigs fenomenale boek dat is dat voor mij dat escalatie in het denken misschien nog wel gevaarlijker is dan escalatie aan het front.'

 

En nog veel meer. Lees hier de inhoudsopgave.

Bron: VredesMagazine