Vredesduif met olijftak in snavel.

Redactiesecretaris

24-11-2014 VredesMagazine is een kwartaalblad dat informeert over oorlog en vrede, over machtspolitiek en veiligheidsbeleid, maar ook over alternatieven voor geweld en het opbouwen van een vredescultuur. De geheel uit vrijwilligers bestaande redactie zoekt versterking met iemand die van organiseren houdt.

 

VredesMagazine heeft een oplage van zo'n 1500 stuks, het analyseert, stemt tot nadenken en schudt mensen wakker. Alle nummers zijn ook online als PDF beschikbaar. VredesMagazine is een gezamenlijke uitgave van het Haags Vredesplatform (HVP), Humanistisch Vredesberaad (HVB), Vredesbeweging Pais, Samenwerkingsverband Stop†de†Wapenwedloop, Anti-Militaristies OnderzoeksKollektief VD AMOK en Women's†International League for Peace and Freedom (WILPF) afdeling Nederland. Zie ook http://www.vredesmagazine.nl

De redactie wordt gevormd door vrijwilligers die al heel lang de materie volgen. We laten ons niet leiden door 'het laatste nieuws' maar we willen proberen mensen inzicht te geven in nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van oorlog en vrede. Acht keer per jaar komen we telkens voor zo'n twee uur in Utrecht in een pand van een van onze organisaties bijeen om ons magazine samen te stellen en te evalueren. Eenieder brengt zaken aan vanuit haar eigen expertise of belangstelling. Om dit te stroomlijnen zijn we op zoek naar een redactiesecretaris die de vergaderingen coŲrdineert en de afspraken vastlegt en bewaakt.


Er zijn zo'n acht redacteuren waaronder een fotoredacteur en een redacteur die het onderzoeksdossier regelt. Daarnaast zijn er nog vrijwilligers voor de lay-out, de verzending en de eindredactie. VredesMagazine is een project van vrijwilligers en de redactie heeft een grote beleidsvrijheid. We hopen dat jij ons zo snel mogelijk kan bijstaan bij het maken van ons blad en uit kan groeien tot een onmisbare schakel.

Werkzaamheden houden in:
- het regelen van de bijeenkomsten;
- secretariŽle zaken, je beantwoordt mail en beheert de agenda van de redactie;
- het bijhouden van het werkschema van het komende nummer;
- meedoen bij de eindredactie naar eigen mogelijkheden,
- alles waar we nu nog niet op kunnen komen maar wat we interessant vinden.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die kan organiseren, op details let en een teamwerker is. Je raakt niet snel in de stress, bent zelfstandig en kunt een discussie stroomlijnen. Je toont initiatief, je denkt op HBO-niveau en het lijkt je interessant om VredesMagazine mede inhoud te geven.

Wat bieden we?
Veel verantwoordelijkheid, veel ruimte voor eigen initiatief en energieke collega's. Dit is je kans om deel te gaan uitmaken van ons team.

Het gaat om een vrijwilligersfunctie maar onkosten worden vergoed en we hopen dat we jaren met je samenwerken.

Interesse?
Stuur een bericht naar info@vredesmagazine.nl met als onderwerp 'Sollicitatie redactie-secretaris' en vertel wat over jezelf en waarom je denkt dat het leuk is om redactiesecretaris bij VredesMagazine te worden.

24-11-2014