Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredesmuseum R'dam gesloten

27-11-2019 Sedert een jaar was het Museum voor Vrede en Geweldloosheid tijdelijk gevestigd in de Doopsgezinde Kerk in Rotterdam. Door de verkoop van de kerk is daar nu een einde aan gekomen. Het museum is nog steeds van plan om naar de oorspronkelijke vestigingsplaats, Gouda, terug te keren, maar dat kan nog even duren.

 

De samenwerkingsovereenkomst met Libertum, het vroegere Verzetsmuseum Zuid-Holland, is nog niet rond en de verbouwing van de beoogde ruimte evenmin.

 

Ondertussen draaien de andere onderdelen van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid gewoon door. U kunt er reizende tentoonstellingen lenen (zie: www.vredesmuseum.nl/uitleen.html) en het uitgebreide virtuele museum bekijken (www.vredesmuseum.nl). In het virtuele museum vindt u vele tentoonstellingen, een gallery, duizenden foto's, gedichten, citaten, veel over de geschiedenis van de vredesbeweging, films, een leeszaal en nog veel meer. In de webshop (www.vredesmuseum.nl/winkel/inhoud.php) kunt u de befaamde gebroken geweertjes, boeken, vredeswenskaarten, vredesspellen en meer bestellen.

27-11-2019