Vredesduif met olijftak in snavel.

Online Vredesmuseum

22-10-2021 Wie wil meehelpen om vredesmuseum.nl nog meer inhoud te geven? Ons virtuele Vredesmuseum op internet is al behoorlijk omvangrijk en wordt goed bezocht, maar er ligt nog veel materiaal te wachten om opgenomen te worden en sommige delen zijn niet meer up-to-date. Daarom zoeken we mensen die de verantwoordelijkheid op zich willen nemen voor een onderdeel van dit museum.

 

We zoeken vooral mensen die inhoudelijk geļnteresseerd zijn in onze onderwerpen en affectie hebben met het gedachtegoed van de vredesbeweging.

 

We zoeken mensen voor o.a.:
- de muziekafdeling
- de historische afdeling
- de videoafdeling
- de galerie
- de fotoafdeling
- de literaire afdeling
- de collectiepresentatie
- de leeszaal en actuele documentatie
- webdesign
- technisch beheer

 

Enige kennis van het gebied waarop je ons wilt helpen is noodzakelijk. Indien je die niet reeds bezit, verwachten we dat je bereid bent die te verwerven. De werkzaamheden kunnen grotendeels vanuit huis worden gedaan en vergen tenminste enkele uren per maand. Bereidheid om gedurende meerdere jaren voor ons actief te blijven moet aanwezig zijn. Dit in verband met de lange inwerktijd en het verantwoordelijke karakter van de functies.

 

Het gaat om vrijwilligerswerk, maar onkosten worden natuurlijk vergoed. Ook is een belastingvrije vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur mogelijk.

 

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid heeft sedert enkele jaren geen vaste expositieruimte meer, maar wel een depot in Utrecht. Het virtuele museum (www.vredesmuseum.nl) is nu onze voornaamste activiteit en daarnaast werken we met reizende tentoonstellingen

 

Heb je belangstelling voor deze functies neem dan contact op via info@vredesmuseum.nl of door te bellen met Chris Geerse op 015-785.01.37.

Bron: Museum voor Vrede en Geweldloosheid