Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredesmuseum krijgt vaste expo

5-7-2013 Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid is vanaf 1 juli een structurele samenwerking aangegaan met het Verzetsmuseum Zuid-Holland in Gouda. Het Vredesmuseum krijgt daarbij een vaste fysieke plek in het in het Verzetsmuseum.

 

Het Vredesmuseum was tot nu toe een virtueel museum op internet (www.vredesmuseum.nl) met daarnaast reizende exposities. Daar komt nu dus verandering in. Het Vredesmuseum wil bijdragen aan een toekomst waarin vrede en geweldloosheid de boventoon voeren.

 

De eerste gezamenlijke tentoonstelling heeft als titel "Vergeven en verzoenen". Deze expositie geeft een indringend beeld van de ontmoetingen tussen slachtoffers van geweld en hun daders. De verhalen komen van mensen uit vele landen. Zij hebben zelf geweld doorgemaakt en verschrikkingen overleefd. Zij voelen in zichzelf de noodzaak om te vergeven en zich met hun daders te verzoenen. De tentoonstelling is van 2 juli tot en met 28 december 2013 te zien in het Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 te Gouda. Het museum is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 12 tot 17 uur. Toegang 4 euro. Museumkaart geldig.

5-7-2013