Vredesduif met olijftak in snavel.

Open dag Vredesmuseum Gouda

1-11-2013 Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid hield op zaterdag 26 oktober jl. een open dag voor vrijwilligers, donateurs en belangstellenden uit de vredesbeweging in zijn nieuwe Vredesmuseum Gouda. Naast het bekijken van het museum en het Verzetsmuseum waarin het is ondergebracht, werd vooral gebrainstormd over de toekomstige inrichting van het museum.

 

In de ruimte die voor het Vredesmuseum is gehuurd van het Verzetsmuseum Zuid-Holland, is nu nog alleen één van de reizende tentoonstelling van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te zien. De bedoeling is echter dat het een compact doch volwaardig museum wordt. De ruimte is klein maar biedt toch veel mogelijkheden. Dat bleek wel uit de rijke ideeënstroom die de meer dan 20 aanwezigen produceerden.

 

Er werd een kleine task force geformeerd die ervoor gaat zorgen dat over een jaar de contouren zover zichbaar zijn dat het Vredesmuseum officieel geopend kan worden. Voordat het helemaal is zoals we willen, zal nog wel wat meer jaartjes vergen. De task force kan nog wel wat versterking gebruiken met mensen die er echt tijd in willen steken. Er is behoefte aan mensen met ervaring op het gebied van audio-visuele (interactieve) presentaties, maar ook aan mensen die hun handvaardigheid beschikbaar willen stellen. Als u belangstelling hebt, mail dan naar: info@vredesmuseum.nl

 

De samenwerking tussen Vredesmuseum en Verzetsmuseum gaat verder dan de huur van een ruimte. Zo presenteerden de musea samen in de Vredesweek de Vredesmuur. Dit is een raamwerk waarin uitleg werd gegeven over de burgeroorlog in Syrië en waaraan de bezoekers kaartjes konden hangen met hun visie op de weg naar vrede voor dit land.

 

Ondanks dat het nog even duurt voor het Vredesmuseum in Gouda z'n gewenste vorm krijgt, is een bezoek eraan nu al de moeite waard. Tot 28 december hangt er de tentoonstelling 'Vergeven - Verzoenen', daarna zijn er vredesaffiches te zien. Ook de collectie van het Verzetsmuseum is de moeite waard, zodat u zeker waar krijgt voor uw gecombineerde toegangsbiljet. Met een Museumkaart is de toegang gratis. Meer informatie over openingstijden, prijzen e.d.

1-11-2013