Vredesduif met olijftak in snavel.

Nieuw vredesmuseum in Gouda

3-9-2014 Het nieuwe Museum voor Vrede en Geweldloosheid opent op zaterdag 27 september zijn deuren. Peter van den Dungen, coördinator van het Internationaal Netwerk van Vredesmusea (INMP) zal de opening verrichten. Het museum is gevestigd aan de Turfmarkt 30 te Gouda. Daar is ook het Verzetsmuseum Zuid-Holland gevestigd

 

Tot nu toe was het Museum voor Vrede en Geweldloosheid vooral een virtueel museum op internet (www.vredesmuseum.nl) met daarnaast door het land reizende tentoonstellingen. Met de opening op 27 september beschikt het museum nu ook over een vaste presentatieruimte.

 

Daar zal naast wisselexposities, een vaste presentatie te zien zijn met onder meer een tijdlijn, die de geschiedenis van de vredesbeweging laat zien met foto's en objecten uit de eigen collectie. Verder is er een interactief gedeelte met testen, een zoekspel naar verborgen vredessymbolen en meer verrassende zaken.

 

Op 27 september start ook de bijzondere wisselexpositie "Len Munnik tekent voor de vredesweek". Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de affiches, die Len Munnik, de afgelopen dertig jaar voor de vredesweek heeft gemaakt. Len Munnik is vooral bekend van zijn politieke tekeningen in Trouw, strips en cartoons voor Opzij en Hervormd Nederland.

 

Verder nodigen wij iedereen van harte uit voor de opening op 27 september om 14 uur aan de Turfmarkt 30 te Gouda. Wel graag aanmelden bij Loes Sjerp (Sjerploes@quicknet.nl)

 

 

 

Bron: Museum voor Vrede en Geweldloosheid