Vredesduif met olijftak in snavel.

Cirkel van Vrede en Samenkomst

7-4-2016 In het Meerlandpark bouwen het Vredescentrum Eindhoven en de Natuurwerkplaats Meerhoven samen de Cirkel van Vrede en Samenkomst. Deze VredesCirkel is een onderdeel van het VredesPad Eindhoven en biedt tal van mogelijkheden om de lokale vrede en de wereldvrede te vieren. Het is een plaats voor ontmoeting en samenkomst, voor voordracht, gezang, muziek, theater, dans, dialoog en meditatie.

 

Het VredesPad is ontworpen door architect Peter Schmid, emeritus hoogleraar aan de TU/e. De achterliggende gedachte is dat elke plek in de openbare ruimte en elk park een VredesPark kan worden als voldoende mensen zich daar voor inzetten.

 

De VredeCcirkel heeft van bovenaf gezien de vorm van het vredesymbool, en omgekeerd ziet het er uit als een boom. Het is daarmee ook een mooi symbool voor de samenwerking van het Vredescentrum met de Natuurwerkplaats. De bouw wordt uitgevoerd door aannemer Van Beers uit Hoogeloon.

 

Op 29 mei wordt de VredesCirkel feestelijk geopend. Inwoners van Eindhoven en daarbuiten zijn daarbij van harte welkom. Die dag wordt ook het Harmonieus Landschap aangeplant. Dit onderdeel van het VredesPad is een ekologische kruidentuin. Bezoekers kunnen die dag zelf een plantje meebrengen of ter plaatse aanschaffen en deze dan zelf planten in de VredesTuin.

 

Meer info

7-4-2016