Vredesduif met olijftak in snavel.

Nieuwe vredesspellen

15-11-2023 De vredesspellen in onze webwinkel zijn niet gebaseerd op competitie maar op samenwerking. De spelers helpen elkaar om moeilijkheden te overwinnen en hun doel te bereiken. We hebben nu twee nieuwe vredesspellen:
1. Vreedzame Plekken: over samenleven in vrede.
2. Peace Please: over werken aan een cultuur van vrede.

 

Nieuwe vredesspellen in onze webwinkel

 

Vreedzame Plekken
(Engelstalig met Nederlandse spelregels)
De spelers helpen bij het realiseren van de prachtige belofte uit de bijbel dat er een tijd zal komen waarin liefde angst zal overwinnen. En alle schepsels in vrede zullen samenleven en elkaar geen pijn meer zullen doen of vernietigen. In het spel proberen ze paren van schepsels, die meestal niet erg aardig voor elkaar zijn, bij elkaar te brengen. Ook geschikt voor atheďsten. Drie verschillende niveaus van moeilijkheid.
Voor 2 tot 6 spelers. Leeftijd: van 5 jaar tot volwassen. Prijs € 15,-

 

Peace Please
(Geheel Nederlandse uitvoering)
Een spel voor organisaties en groepen om de werksfeer te verbeteren. Met inzichtelijke en grappige elementen. Het spel bestaat uit kaarten met uitdagingen in de acht gebieden van een Cultuur van Vrede. Deze zijn vertaald naar de context van organisaties, actiekaarten en paniekkaarten. Spelers kiezen samen welke acties geschikt zijn om de uitdagingen te overwinnen. Zo maken ze kennis met verschillende soorten acties die in meerdere of mindere mate bijdragen aan een Cultuur van Vrede. Het spel Peace Please is ontwikkeld door vijf Ngo's, als onderdeel van het project Changing the Game: Developing a Culture of Peace in Organisations, gefinancierd door het Erasmus+ Programma voor volwasseneneducatie.
Voor 3 tot 6 spelers. Leeftijd: van 16 jaar tot volwassen. Prijs € 22,-

 

Bestellen kan via onze webwinkel: https://www.vredesmuseum.nl/winkel/spel.php.
Daar vindt u ook andere artikelen, zoals de bekende speldjes 'gebroken geweertje', kinderboeken, vredeswenskaarten enzovoort.

Bron: Vredesbeweging Pais