Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredessymposium 2017

23-8-2017 Woensdagmiddag 20 september vindt de derde editie van het Vredessymposium plaats in het Oude Stadhuis in Utrecht. Het thema is dit jaar 'Vrouwen op Vredesmissie'. Drie vredeswerkers zullen vertellen over hun werk onder soms moeilijke omstandigheden. Burgemeester Jan van Zanen zal vredeshelden huldigen.

 

Ook dit jaar zijn uit de genomineerden drie vredeswerkers gekozen die zullen vertellen over hun recente vredesmissie(s). Julienne Doppenberg-Difukidi is al jaren actief in de door oorlog en conflict geteisterde Democratische Republiek Congo. Remco Bouma verbleef twee jaar in Colombia en stond daar onder andere lokale vredesvrouwen bij die niet zonder gevaar werken aan een rechtvaardige samenleving. En Lotte Helder vertelt over verkiezingswaarneming in jonge democratieŽn als AlbaniŽ en MacedoniŽ.

Verder spreekt Annette Mevis over Rosa Manus (1881-1942), een bijzondere vrouw die in de jaren dertig mensen van over de hele wereld bijeenbracht voor de vrede. De Burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, zal de Vredeshelden huldigen. Ook zal een deel van de expositie '1000 Vredesvrouwen Uit Alle Werelddelen' van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te zien zijn. De Vredeshelden staan immers symbool voor een veel grotere groep (inter)nationale vredeswerkers die geweldloos werken aan een betere samenleving.

Het Vredessymposium begint om 13 uuur (inloop vanaf 12.30 uur) en rond 16.30 uur zal afgesloten worden met een drankje. Iedereen is van harte welkom!

Het adres van het Oude Stadhuis is: Korte Minrebroederstraat 2, 3512 GG.

Aanmelden kan door te mailen naar: vredesmissieszonderwapens@gmail.com

23-8-2017