Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredesvrouw van het Jaar 2012

13-11-2012 Tijdens de Landelijke Dag van Vrouwen voor Vrede op 27 oktober jl. is Lineke Schakenbos gekozen als Vredesvrouw van het Jaar. Een werkgroepje, bestaande uit de vredesvrouwen van de afgelopen drie jaar, heeft haar uit een groot aantal nominaties gekozen.

 

Het werkgroepje dat de Vredesvrouw van het Jaar moet kiezen, koos voor Lineke Schakenbos 'met veel plezier en groot respect'. Sinds 1979 heeft Lineke zich met moed en overtuiging ingezet voor Vrouwen voor Vrede, aan allerlei acties meegedaan in binnen- en buitenland, deelgenomen aan werkgroepen en zeer veel bijdragen geleverd aan de Nieuwsbrief van Vrouwen voor Vrede. Ook op het persoonlijke vlak weet zij altijd een positieve en vredelievende draai te geven aan bijeenkomsten en gesprekken.

 

Hoewel er bij Vrouwen voor Vrede veel actieve vredesactivistes te vinden zijn, waren de aanwezigen op de Landelijke Dag zeer te spreken over deze keuze. Op de website en in de Nieuwsbrief van Vrouwen voor Vrede zal binnenkort een uitgebreid verslag te lezen zijn van de hele Landelijke Dag waarvan dit jaar 'Vrouwen Vrede en Economie' het thema was. www.vrouwenvoorvrede.nl

Eigen nieuwsgaring op de Landelijke Dag www.vrouwenvoorvrede.nl, 27-10-2012