Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredeswandeling in Eindhoven

29-7-2019 Op zaterdag 31 augustus vindt er in Eindhoven en Veldhoven een vredeswandeling plaats. Wandeling in de breedste zin van het woord, want je kunt wandelen, rennen, fietsen of je gaat met het openbaar vervoer of met een auto.

 

De wandeling voert langs een aantal locaties die willen laten zien wat ze voor de vrede doen. Meer informatie vindt u op www.stapjesnaarvrede.nl. Locaties kunnen zich nog aanmelden.

 

Het Vredespad in het Meerlandpark op de grens van Eindhoven en Veldhoven is een logische start- of finishplaats voor de Vredeswandeling. Het pad ademt vrede en is daarom al een bezoekje waard. Aan het pad staan 8 haltes die elk een thema behandelen dat van belang is voor vrede. Op 31 augustus staan er tussen 13 en 17 uur ook nog extra kramen met locatiehouders die geen eigen plek hebben om mensen te ontvangen. Verder zal er koffie, thee en ook wat te eten zijn. Kortom, kom naar het Vredespad.

 

Vrede is er niet van vandaag op morgen. Er zijn stappen voor nodig, of liever nog: heel veel stapjes. Het wachten is dus niet op een sterke man of vrouw die het voor ons regelt. Iedereen kan beginnen bij vrede in zichzelf. Ben je innerlijk in vrede, dan straal je dat uit, en anderen pikken dat op en doen daardoor gemakkelijker hun deel in het geheel.

 

Vanuit deze stapjesgedachte worden in Eindhoven projecten ontwikkeld die hun steentje bijdragen aan vrede, en waaraan anderen inspiratie kunnen ontlenen om op hun beurt aan de slag te gaan

 

Het programma Stapjes naar Vrede is een initiatief van het platform Levensbeschouwing en Vrede regio Eindhoven, in samenwerking met stichting Vredesburo Eindhoven. Beide organisaties werken op non-profitbasis. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het beoogde ambitieuze programma. Help deze kosten te dekken door een bedrag te storten op bankrekeningnummer NL82 TRIO 0784 7324 42 t.n.v. stichting vredesburo Eindhoven o.v.v. "gift stapjesnaarvrede". Het Vredesburo heeft de ANBI status waardoor een gift doorgaans mag worden afgetrokken van de belasting.

29-7-2019