Vredesduif met olijftak in snavel.

Global Peace Walk

6-4-2012 Op 31 maart waren er vredeswandelingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Buiten Nederland waren er ook in BelgiŽ, Canada, ItaliŽ, Portugal en de VS. Dit alles in het kader van Global Peace Walk.

 

De Vredeswandeling in het Vondelpark, Amsterdam werd georganiseerd door Wake Up, een internationale groep van jonge Boeddhisten en niet-Boeddhisten die willen leven in vrede en harmonie, met zichzelf, anderen en de natuur. Ook in veel Nederlandse steden bestaan Wake Up groepen. In Amsterdam komt Wake Up twee keer per maand bijeen om samen te mediteren. Innerlijke verandering, veranderingen in je directe omgeving en veranderingen op wereldschaal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is ook de Vredeswandeling georganiseerd, een wandeling in vrede is een klein stapje richting wereldvrede: 'Be the change you wish to see in the world!'.

De reacties op de wandeling waren erg positief! Er zijn echter nog geen concrete plannen voor een volgende vredeswandeling. Het staat iedereen vrij om in zijn/haar eigen stad een wandeling te organiseren.

Mensen die geÔnteresseerd zijn kunnen kijken op: www.globalpeacewalk.info.

Verslag: Jenny Watson en Sietze Norder, 4-4-2012