Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredesweek Gouda

6-9-2019 21 september is de Internationale Dag van de Vrede en start de landelijke Vredesweek. In Gouda verzorgt het Museum voor Vrede en Geweldloosheid samen met Libertum van 21 tot 29 september allerlei activiteiten met als thema vrede en verbinding over grenzen.

 

poster Vredesweek Gouda 2019

De hele Vredesweek is de tentoonstelling Talen naar Vrede, met illustraties van Len Munnik en Lex Dirkse bij gezegdes over vrede uit de hele wereld, te zien op de achterwand van de bibliotheek (in de Chocoladefabriek).

Op zaterdag 21 september zijn er 2 kinderworkshops in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20) om 10 uur een graffitiworkshop Piece for Peace en om 13.30 uur de knutselworkshop Vredestapijt.

Het Ontmoetingscafť op 27 september staat ook in het teken van de vrede, met behulp van het spel 'weg naar vrede' beantwoord je vragen en stellingen en leer je elkaar beter kennen. Kom en speel mee!

Op 28 september start in het Nelson Mandela Centrum (Bernadottelaan 79) om 13.30 en 15.00 uur een Walk of Peace door Vreewijk, waarbij de nadruk op kennismaking en verbinding ligt. Ken jij je buren? En waar verwijzen die straatnamen eigenlijk naar? Ontdek het allemaal! Het is ook nog burendag dus plekjes waar je gezellig koffie kan drinken genoeg! Woon je buiten Vreewijk? Dan is dit een goede gelegenheid om met deze buurt kennis te maken. Leer de andere kant kennen en zie dat deze wijk eigenlijk gewoon een Wijk van Vrede is! We werken ook aan een permanente vredesroute door de wijk, kom naar het Nelson Mandela Centrum en laat jouw ideeŽn achter.

Op 15 september is voorafgaand aan de Vredesweek om 10.30 uur een Oecumenische Vredesviering in de H. Josephkerk (Aalberseplein 2). Een samenkomst met het oog op gerechtigheid en vrede.
Kortom genoeg te doen! Alle activiteiten zijn gratis! Meer informatie over de activiteiten vindt je op www.vredesweekgouda.nl of mail naar vredesweekgouda@gmail.com

Bron: Museum voor Vrede en Geweldloosheid