Vredesduif met olijftak in snavel.

Heeft vredeswerk toekomst?

5-8-2016 In de Vredesweek houdt het Vredesburo Eindhoven in samenwerking met enkele andere organisaties op 17 september 2016 een bijeenkomst met een tweeledig doel: het herdenken van de 20 jaar geleden overleden vredesactivist Kees Koning en om samen te praten over de toekomst van vredeswerk. Welke nieuwe vormen van vredeswerk kunnen en zijn aan het ontstaan? Welke organisatievormen zijn daarvoor geschikt?

 

Missen we de digitale boot? Verdwijnen we langzaam als sociale beweging?
Uiteraard is het ook een kwestie van het vredesstokje doorgeven aan een nieuwe generatie (die we bij deze meer dan van harte uitnodigen) en bovenal: leren van en met elkaar. We doen dit tegen een achtergrond van een steeds gewelddadigere wereld met zeer bedenkelijke tendensen. We willen dit doen in de dialoogvorm en proberen groepen te maken die gemengd zijn qua leeftijd en ervaring.


Neem iedereen mee die betrokken is bij dit onderwerp.
Zaterdag 17 sept. vanaf 14:00u

Hoogstraat 301A te Eindhoven (niet ver van het station)


Er is ruimte voor info-materiaal, een voordracht en vooral voor fotomateriaal dat een blik werpt op vredeswerk in Nederland. Voor eten en drinken wordt gezorgd en naast de dialoogtafels staan er nog andere activiteiten op stapel.

5-8-2016