Vredesduif met olijftak in snavel.

Walk of Peace

14-7-2016 Na het grote succes van een wandeling in het teken van de vrede in Den Haag afgelopen jaar, organiseert PAX dit jaar een nieuwe Walk of Peace, dit keer aan de andere kant van het land, in Enschede. Ook nu verwachten we weer deelname van een gemeleerd gezelschap wandelaars aan verbindende activiteiten, met bijzondere ontmoetingen in gebedshuizen en op andere betekenisvolle plekken.

 

Als er één activiteit is in de Vredesweek (de derde week van september) die concreet laat zien dat vrede mensen kan verbinden, is het de Walk of Peace. De wandeling is geïnspireerd op de oproep van de Wereldraad van Kerken om gedurende zeven jaar een 'pelgrimage voor vrede en gerechtigheid' te realiseren. Vorig jaar gaf PAX gehoor aan deze oproep met de Walk of Peace in Den Haag, een inspirerende tocht die door zo'n 500 mensen werd volbracht.

 

Enschede
Dit jaar kiezen we voor Enschede, met een nieuwe route, maar ook vertrouwde elementen. Er is een bezoek mogelijk aan verschillende Enschedese gebedshuizen, zijn er muzikale optredens en kan een bezoek worden gebracht aan een culturele markt. Tijdens de wandeling zal de verbinding worden gelegd door verschillende activiteiten die mooie en onverwachte ontmoetingen kunnen opleveren.

 

Waarom lopen we?
We leven in een tijd van snoeiharde standpunten in ons eigen land en genadeloze oorlogen in het buitenland, vaak gevoed door etnische en religieuze tegenstellingen. En juist nu wij, ook door de komst van vluchtelingen in ons midden, met onze neus op harde feiten worden gedrukt kunnen we ons afvragen wat dat met ons doet en hoe wij daarmee om willen gaan. We kunnen samen teruggrijpen op de eeuwenoude traditie van de pelgrimage. We kunnen samen lopen, ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens. We kunnen onszelf laten zien, naar onszelf kijken en naar de ander kijken die misschien anders is en daarin vrede vinden.

 

Meedoen
De Walk of Peace vindt plaats op 18 september in Enschede. Aanvang tussen 13:00 en 15:00 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van 7,50 euro per persoon. Dit is inclusief lunch, toepasselijke hapjes en alle activiteiten tijdens de wandeling. Heb je interesse in de Walk of Peace 2016 laat dan hier: www.walkofpeace.net je emailadres achter. We laten je dan snel weten wanneer de inschrijving start.

14-7-2016