Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredeswandeling Den Haag

10-9-2014 Op 20 september, de zaterdag van het Just Peace weekend, presenteert het International Network of Museums for Peace een tweetalige gids bij de wandelroute Peace Trail The Hague / Vredeswandeling Den Haag, als onderdeel van het Europese project Discover Peace in Europe. De wandelgids beschrijft 15 herinneringsplaatsen die verbonden zijn met de Haagse traditie van vrede en internationaal recht.

 

Sinds eind 2012 wordt er op het INMP secretariaat aan dit project gewerkt, in samenwerking met zes Europese partners in Berlijn, Boedapest, Manchester, Parijs, Turijn en Wenen. Zeven Peace Trails werden ontworpen en samengebracht op de website. Ter ere van de Internationale Dag van de Vrede 2014 worden de wandelgidsjes in handig zakformaat uitgereikt, in twee talen.

 

Om 13.30u wordt een eerste exemplaar aangeboden aan het Yi Jun Peace Museum (Wagenstraat 124a). Dit vredesmuseum, dat is gewijd aan de Koreaanse delegatie tijdens de Haagse Vredesconferentie van 1907, is voor deze gelegenheid van 11.00u tot 16.00u toegankelijk voor de symbolische prijs van 1 euro.

 

Om 14.00u wordt een exemplaar aangeboden aan het Humanity House (Prinsegracht 8), eveneens een locatie op de Vredeswandeling. Dit vredesmuseum is het gehele Just Peace weekend toegankelijk voor 1 euro. In het museumcafé krijgen belangstellenden een korte toelichting over de opzet van de Vredeswandeling en de nog te verwachten activiteiten.

 

Aansluitend wordt om 14.45u op de Grote Markt, tijdens het ONE Festival, een exemplaar aangeboden aan Tim Akkerman, die als vredesambassadeur 2014 het voorwoord van de gids schreef. Belangstellenden kunnen na deze dag een gratis exemplaar, in het Nederlands of Engels, ophalen bij de diverse musea opgenomen in de Vredeswandeling.

 

Voor meer informatie over het Discover Peace in Europe project, gaat u naar onze website: www.discoverpeace.eu
Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/PeaceTrailTheHague

10-9-2014