Vredesduif met olijftak in snavel.

Protest en muziek voor vrede

13-5-2019 Neem op je spandoek en protestbord mee voor het protest tegen de wapenlobby bij de Kromhoutkazerne, Herculeslaan 1 Utrecht 15-16H. Daar spreekt de Nederlandse lobbyorganisatie voor de wapenindustrie met haar leden over de nieuwe EU geldpot voor wapenonderzoek.

 

De wapenindustrie heeft er lang voor gelobbyd en in april stemde het Europees Parlement in met 13 miljard aan subsidies voor de militaire industrie. Met het Europees Defensie Fonds (EDF) slaat de EU een nieuwe weg in en gaat het voor eerst op grote schaal direct militaire programma's financieren.
Deze subsidies zijn enkel in het belang van de wapenindustrie en maken de wereld niet veiliger. Europees militaristisch beleid zoals wapenexporten aan autoritaire regimes en militaire interventies in bijvoorbeeld Irak en LibiŽ hebben enkel bijgedragen aan conflicten en de vluchtelingentragedie. Als we de onderliggende oorzaken van conflicten willen aanpakken moeten we investeren in rechtvaardig ontwikkelings- en klimaatbeleid, niet in wapens en prikkeldraad!

De demonstratie is op vrijdag 24 mei, 15.00-16.00 uur. Er is muziek van Gharib.

Bron: Stop Wapenhandel