Vredesduif met olijftak in snavel.

Griekse miljarden voor wapens

17-10-2012 Griekenland geeft miljarden uit aan wapens die ze kopen vooral van Frankrijk en Duitsland. Door te bezuinigen op defensie zou de crisis in Griekenland zijn opgelost, zonder dat wij daar een cent aan hoeven uit te geven.

 

Op dinsdag 25 september werd in een nieuwsuitzending aandacht besteed aan het feit dat Griekenland miljarden uitgeeft aan wapens en niet bezuinigt op defensie. Wat blijkt: Frankrijk en vooral Duitsland verdienen meer aan de wapenverkoop aan Griekenland dan ze uitgeven aan financiele steun om de zogenaamde crisis op te lossen.

 

In de media is nauwelijks over dit bericht gediscussieerd. Ook de Grieken zelf, die massaal de straat opgaan om te demonstreren, eisen met geen woord of spandoek dat er op wapenhandel bezuinigd zou moeten worden. Dit is te gek voor woorden. Het bestuur van Vrouwen voor Vrede heeft hier brieven over geschreven naar de actiegroep Stop de Wapenhandel en het Ministerie van Vrede van het IKV. Het wordt tijd dat de vredesbeweging zijn stem laat horen en dit veel duidelijker aan de kaak stelt. Tijd voor duidelijke actie. 

17-10-2012