Vredesduif met olijftak in snavel.

100 jaar WILPF

20-6-2014 Op 28 april 2015 is het dan eindelijk zover, WILPF (Women's International League for Peace and Freedom) viert haar 100ste verjaardag. Op de website www.womenstopwar.org is duidelijk te zien dat hiernaar uit wordt gekeken, de secondes tot 28 april 2015 worden afgeteld.

 

Deze website is nog volop in ontwikkeling, zo werden op 28 april jongstleden, de 99ste verjaardag van WILPF, de langverwachte pagina's voor "Anniversary Atlas" en de "Conference and Congress Ticket Registrations" gelanceerd.

 

De verjaardagsatlas geeft via een wereldkaart aan, waar op aarde op welk moment een voor WILPF historische gebeurtenis heeft plaats gevonden. Je kunt hier ook zelf zaken (laten) toevoegen.

 

Op het registratiedeel van de website is nu al mogelijk om je te registreren voor het bijwonen van de viering van 100 jaar WILPF, nu boeken geeft je een aardige vroegboekkorting. Wil je nog even wachten om te weten wat er allemaal gaat gebeuren, kijk dan regelmatig op de website, de pagina met het programma wordt steeds voller en voller.

 

Je kunt je ook abonneren op het laatste nieuws, dan ben je steeds op de hoogte.

 

Een aanrader om meer over WILPF te weten te komen zijn de blogs die op de website staan. Leden van over de gehele wereld vertalen daarin hun verhaal, waarom zijn ze lid van WILPF, wat betekent WILPF voor hen en wat verwachten ze van de 100 jaarviering. Het aantal blogs groeit gestaag.

 

Verder kun je op de website de belofte afleggen ("Take the Pledge"), webinars bekijken (een webinar is een seminar dat via het wereldwijde web is gegeven).

 

Ook kun je een foto van jezelf met de slogan van de conferentie , een echte selfie,  uploaden.

 

Daarnaast lees je er over de geschiedenis van WILPF, wat was de rol van Aletta Jacobs, wat hielden de zogenaamde "Peace Journeys" in.

 

Via de website van WILPF Nederland (www.wilpf.nl) kun je eenvoudig doorklikken naar deze kleurrijke, interessante en interactieve website.

Bron: WILPF Nederland