Vredesduif met olijftak in snavel.

Publieksconferentie WILPF

3-2-2015 Bijna 100 jaar geleden kwamen meer dan 1000 vrouwen uit 12 landen bijeen in Den Haag om te protesteren tegen de Eerste Wereldoorlog en voorwaarden te formuleren voor een duurzame vrede. Uit deze unieke conferentie, waarvan Aletta Jacobs n van de organisatoren was, is de Women's International League for Peace and Freedom (WILPF) ontstaan.

 

Wederom in Den Haag wil WILPF eind april 2015 haar 100-jarig bestaan feestelijk vieren met een internationaal congres in het Vredespaleis (alleen toegankelijk voor WILPF-afdelingen) en waar een borstbeeld van Aletta Jacobs wordt onthuld. Daarna
is er een publieksconferentie.

'WOMEN'S POWER TO STOP WAR'
Onder dit motto wordt van 27-29 april 2015 in het Wereldforum een groots opgezette publieksconferentie gehouden.
Deze conferentie omvat een breed scala aan thema's zoals: Mensenrechten, Ontwapening, Sociale en Economische Rechtvaardigheid en Duurzaamheid. Deze staan in het teken van het bevorderen van vrede en het uitbannen van gewelddadige conflicten.
Het driedaagse programma bestaat uit diverse onderdelen: plenaire bijeenkomsten, 40 verschillende workshops en rondetafeldiscussies, internationale sprekers, een markt, tentoonstellingen, publieke acties, een muziekfestival en verschillende creatieve activiteiten.

Ieder is van harte welkom om een steentje bij te dragen aan een nieuwe vredesagenda voor de 21e eeuw, waarbij juist de oorzaken van gewelddadige conflicten worden aangepakt.

Inschrijven als deelnemer via www.womenstopwar.org. Op deze site treft u ook nadere informatie aan over de conferentie.
De kosten bedragen, inclusief lezingen, workshops en lunches gedurende 3 dagen, 300,-. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van een gereduceerde tarief: door n dag als vrijwilliger te werken, zijn de kosten voor deelname aan de gehele conferentie dan 100,- (registratie voor gereduceerd tarief vr 28 februari).

Voor vragen/reacties: wilpf.nl@gmail.com
Indien nodig: tel. nrs: 0345615105 of 0703974682

Bron: WILPF Nederland