Vredesduif met olijftak in snavel.

Zweden wil Palestina erkennnen

8-10-2014 Op AVAAZ is een petitie gestart om de Zweedse regering te steunen in haar voornemen de staat Palestina te erkennen. Die steun is niet alleen belangrijk om de Zweden een hart onder de riem te steken, maar ook om een signaal af te geven aan al die andere wijfelende regeringen, door wie erkenning van Palestina afhankelijk wordt gesteld van IsraŽlische toestemming. U kunt ook tekenen.

 

De stap van de Zweden is meer dan een Zweeds besluit - het gaat hier om het openbreken van een decennialange Westerse gedoogpolitiek. Eindelijk worden de rechten van de Palestijnen voorop geplaatst.

Benut het momentum. Sinds afgelopen zomer is is het geduld van de samenleving overduidelijk op. Petities zoals deze vormen de perfecte aanleiding om daaraan uiting te geven.

Het initiatief van de nieuwe Zweedse regering is een breekijzer waar wij met z'n allen aan moeten gaan hangen om het effect te vergroten. We willen niet alleen die ene Zweedse spijker eruit, maar de hele Europese vloer. We willen de deur niet op een kier, maar uit zijn sponning. Om die reden is deze petitie van serieus belang voor ons - Nederlanders, Belgen en andere EU-burgers. Laten we dit groot maken en straks een miljoen Europese handtekeningen deponeren op 25 regeringstafels.

De boodschap: Recognise Palestine. Now! kunt u hier onderschrijven.

Allard de Rooi