dDH's Vredessite
Paasmars 2002
voor ontwapening en vrede
Logo 2002, door Len

E-mail

Webadres: vredessite.nl/paasmars

Paasmars en infokramen:
Gerrit Frijstein
070-3251102

Affiches:
Rob Boogert
070-3890235

Programma actiekamp:
Elise Leijten
06-51152499

Info tijdens actiekamp
26 maart - 1 april:

Yvonne
06-23555247

Organisatie:
Werkgroep Paasmars
Postbus 10500
2501 HM DEN HAAG

Giro:
4300898 t.n.v. Paasmars
Den Haag

Archief:
Paasmars 1997
Paasmars 1998
Paasmars 1999
Paasmars 2000
Paasmars 2001

Website door:
Boyd Noorda,
Socia Media


Raamposter en pamflet

Wat is een PDF-bestand?

    PDF is de afkorting van 'Portable Document Format', vrij vertaald: draagbaar document formaat. Het is een bestand dat uitwisselbaar is tussen vele soorten computers en programma's, met als groot voordeel dat de maker van het bestand precies kan vastleggen hoe het er uit ziet.
    Wat voor computer, scherm of printer u ook heeft, het beeld en de 'uitdraai' zien er dus altijd het zelfde uit. PDF leent zich daarom uitstekend voor de verspreiding van bijvoorbeeld een poster.

    Wel heeft u een programma nodig dat PDF bestanden kan lezen. Het meest bekende programma daarvoor is 'Acrobat Reader', van de firma Adobe, die het PDF bestand uitgevonden heeft.
    U kunt Acrobat Reader gratis downloaden. Vervolgens kunt u elk PDF bestand openen, bekijken en printen, maar niet wijzigen. Daarvoor is speciale (niet-gratis) software nodig.
     
    Zodra u Acrobat Reader op uw computer geïnstalleerd heeft, kunt u ook PDF-bestanden openen vanaf een website, door er gewoon op te klikken. Uw browser start dan Acrobat Reader.
    Wilt u het PDF-bestand niet direct bekijken of printen, maar eerst downloaden en opslaan op uw harddisk? Ook dat kan. In dat geval klikt u op de link met de rechter muisknop. Vervolgens kiest u 'Save Target As' (Internet Explorer) of 'Save Link As' (Netscape).
     
    Virus-info: Er zijn momenteel geen virussen bekend die bij alleen lezen (met Acrobat Reader) van een PDF bestand uw computer kunnen besmetten. Gerbuikers die zowel Outlook als PDF bewerkingssoftware hebben èn PDF bestanden per E-mail ontvangen, moeten zich informeren over het (tot nu toe) enige PDF-virus: 'Peachy'.

    A4 raamposter en pamflet downloaden


    Paasmars 2002 Home Page | De Vredessite | dDH